https://www.jopa.nl/furygan-scoort-zarco-wereldkampion-moto/_133_n__22_NL_147_____
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
jopa-mx-2019
11 september 2018
wk-sidecar-markelo
19 september 2017
long-summer-rides-with-pmj
2 augustus 2017
furymag-2-out-now
15 maart 2017
winter-is-comming-again
13 januari 2017
nieuw-bij-jopa-just1
4 januari 2017
pmj-motorcycle-jeans
4 maart 2016

Furygan Scoort. Johann Zarco: Moto2 wereldkampion.

De eerste beslissing in de World Cup is eerder dan werd verwacht. Johann Zarco had in de Moto2-klasse voor de Grand Prix van Japan genoeg aan een overwinning, onverschillig welke uitslag zijn tegenstrever Tito Rabat zou behalen, maar de beslissing viel al op vrijdag ochtend.

Titelverdediger Rabat kreeg in de ochtend startpermissie van de artsen en zwaaide zijn been over de motor voor de eerste vrije training op zijn Kalex. Na Acht langzame ronden keerde hij terug naar het Medisch Centrum.

In goed overleg werd besloten dat de rijder zich terugtrekt voor de race dit weekend om gezondheidsredenen. Afgelopen maandag had Rabat een botje in de linker onderarm gebroken tijdens trainingen. Voorafgaand aan zijn reis naar Japan is de rijder in Spanje nog snel geopereerd aan de arm, en hoewel hij niet veel pijn zei te hebben, had hij naar eigen zeggen niet genoeg kracht in de gewonde arm voor de harde remzones die hier op het circuit van Montegi aanwezig waren. 

Het verstand zei hem om daarom niet van start te gaan dit weekend. “Het heeft geen zin om het te proberen, het WK is beslist en de tweede plaats is niet de moeite waard om een andere crash te riskeren. Ik ben teleurgesteld dat ik er niet voor kan vechten tot het einde, maar ik feliciteer Johann met de wereldtitel. Hij reed foutloos dit jaar, en is een waardige kampioen.

Tijdens de lunch vrijdagmiddag werd Zarco officieel benoemd tot kampioen.

De rijder die uitkomt in kleding van ons merk Furygan, heeft 78 punten voorsprong op Rabat voor Motegi, hij is ongrijpbaar geworden voor ieder ander.

 

“voor Tito is het slecht nieuws, maar goed nieuws voor mij,”zei Zarco. Ik heb met hem gesproken, en we hebben elkaar de hand gegeven. Hij vertelde mij over zijn problemen. Voor hem is het uiteraard erg jammer. Ik kan me er vandaag op vrijdag nog niet zo erg blij over maken, want ik moet aan de limiet dit weekend en moet me daarom concentreren op de komende wedstrijd. Zarco presenteerde het weer om vrijdag de beste tijd neer te zetten, en is daarmee in een goede positie voor zijn zevende overwinning van het seizoen. “ik wil de race winnen en dan vieren we de behaalde titel. Natuurlijk is het goed dat de druk nu is verdwenen, maar ik moet deze druk in mij houden. Als ik me te veel ontspan kunnen er fouten gebeuren, vandaag hebben we allen weer zeer goed gewerkt.

Het Moto2 seizoen werd gedomineerd door de 25-jarige rijder. Met uitzondering van Qatar; waar hij een technisch mankement had op koers naar de overwinning, en Aragon, was hij altijd te vinden op het podium.

 

Daarnaast was dit succes van het team van Aki Ajo in haar eerste MOTO2 seizoen. In 2011 werkte Zarco en Ajo samen in de 125cc klasse. Hij is nu de zesde wereldkampion uit Frankrijg, en volt in de voetsporen van Jean-Louis Tournadre, Cristian Sarron, Olivier Jacque, Arnaud Vincent en Mike die Meglio. Volgend jaar blijft Zarco bij Ajo in de Moto2 aangekleed door Furygan. 

de-jopa-2016-catalogus-is-uit
29 september 2015
De nieuwe Jopa Zonnebrillen zijn verkrijgbaar!
de-nieuwe-jopa-zonnebrillen-zijn-verkrijgbaar
15 juli 2015
De nieuwe Jopa Locust II is nu verkrijgbaar!
de-nieuwe-jopa-locust-ii-is-nu-verkrijgbaar
9 juli 2015
Airoh Rides Systeem Helm!
airoh-rides-systeem-helm
10 juni 2015
Furygan Russel - Terug in de tijd..
furygan-russel-terug-in-de-tijd
8 april 2015
Shiro SH-234 Bad Boy - Laat de zon maar komen!
shiro-sh-234-bad-boy-laat-de-zon-maar-komen
30 maart 2015
Sidi Roarr: Een nieuwe straat laars!
sidi-roarr-een-nieuwe-straat-laars
16 maart 2015
Furygan Denver; Beoordeel een jas niet teveel op zijn uiterlijk!
furygan-denver-beoordeel-een-jas-niet-teveel-op-zijn-uiterlijk
8 januari 2015
Shiro MX Helmen 2015
shiro-mx-helmen-2015
18 december 2014
Hollywood ster Bradley Cooper draagt Forcefield!
hollywood-ster-bradley-cooper-draagt-forcefield
14 juni 2013
Dealer login

Nog geen dealer login?

U kunt uw login-gegevens aanvragen door een e-mail te sturen naar info@jopa.nl

Dealer locator

Zoekt u de dichtsbijzijnde dealer? Gebruik dan de dealer locator

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de laatste nieuwtjes omtrent onze merken.
Wij houden je data enkel voor onszelf.

Contact | Voorwaarden | Logo Download© Jopa Racing Products B.V. 2012. All Rights Reserved