Zoeken
Mijn account
Categorieën
| Download Area
Terug naar al 't nieuws

NIEUW: Miniatuur 1:18 KTM Jeffrey Herlings

24 april 2020

De 1:18 miniatuur van de motor die Jeffrey Herlings wereldkampioen MXGP heeft gemaakt, nu bij Jopa Racing Products verkrijgbaar!

Bio Jeffrey Herlings:
Jeffrey "The Bullet" Herlings is het grootste talent in de hoogste klasse van de motorcross: MXGP. Hij heeft, sinds 16 september 2018, als eerste Nederlander ooit de titel 'wereldkampioen MXGP' op zijn naam staan. In totaal heeft hij al 109 keer op het podium gestaan, 83 GP's gewonnen en 4 wereldkampioenschap titels. Hadden we al verteld dat hij pas 25 is?

En hij is nog lang niet uitgecrosst. Jeffrey begon zijn carrière in Venray, waar hij zijn eerste wedstrijd reed. In 2008 was hij goed op dreef en werd Nederlands kampioen, Europees kampioen en wereldkampioen in de 85cc-klasse, en dat allemaal in één jaar. Het jaar daarna sloeg hij de MX3-klasse over en begon hij direct in de MX2-klasse.

Dit was een ongebruikelijke keuze. Je moet namelijk minstens vijftien jaar oud zijn om mee te mogen doen aan het Nederlands kampioenschap in deze klasse. Maar vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en indrukwekkende skills, besloot de Nederlandse motorsportbond hem tegen oudere tegenstanders te laten racen. Dit bleek een terechte keuze, hij werd meteen derde.

Jeffrey had de smaak te pakken. Hij werd de jongste winnaar ooit van een Grand Prix wedstrijd. En toen ging het tijdens de Grand Prix van Tsjechië het mis. Hij viel, liep een zware blessure op aan zijn schouder en moest een groot deel van het seizoen missen. Maar hij kwam er bovenop en liet meteen weer zien hoe goed hij is. Nadat hij hersteld was, werd hij tijdens het wereldkampioenschap na een zinderende strijd tegen Ken Roczen meteen tweede.

2012 werd het jaar van Jeffrey. Hij won 9 Grand Prix wedstrijden en werd de eerste Nederlandse wereldkampioen sinds 1993. Hij heeft dit goede resultaat kunnen vasthouden en hij blijft streven naar het beste resultaat.

Zo bleek ook 2018 het jaar van Jeffrey Herlings. Inmiddels rijdt hij mee in de hoogste klasse van de motocross, MXGP, en schrijft hij als eerste Nederlander ooit de titel wereldkampioen MXGP op zijn naam.

NIEUW: Miniatuur 1:18 KTM Jeffrey Herlings
Contact | Voorwaarden | Product foto download© Jopa Racing Products B.V. 2020. All Rights Reserved